HomeKraamtijdVergoeding zorgverzekeraar

Vergoeding zorgverzekeraar

Alle vrouwen in Nederland hebben wettelijk recht op kraamzorg. Kraamzorg is namelijk zorg die nodig is na de bevalling. Het is goed om te weten dat Kraamcentrum Happiness onderdeel is van de landelijke Coöperatie Kraamzorggroep, waardoor wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars. Je kunt je dus gerust aanmelden zonder je zorgen te maken over de vergoeding.

Vergoeding vanuit basisverzekering

Kraamzorg wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. In het basispakket zit een vergoeding voor minimaal 24 uur en maximaal 80 uur kraamzorg, verdeeld over maximaal tien dagen. Bij deze vergoeding moet worden geteld vanaf de dag van de bevalling.

Voorwaarden

Kraamzorg is verkrijgbaar na iedere bevalling, maar de plaats van bevalling is van invloed op het maximale aantal dagen dat kraamzorg kan worden gegeven. Zo worden de dagen in het ziekenhuis of geboortecentrum in mindering gebracht op het maximale aantal uren kraamzorg.

Eigen bijdrage

Voor kraamzorg die je thuis ontvangt, geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 4,50 per uur (2020). Als je een aanvullende verzekering hebt, dan wordt in de meeste gevallen de eigen bijdrage vergoed. Wanneer je twijfelt, bekijk dan de polisvoorwaarden van je zorgverzekering of bel je zorgverzekeraar.